SandBlast Mobile liderem wśród rozwiązań bezpieczeństwa dla urządzeń mobilnych wg Miercom
Check Point SandBlast Mobile uzyskał 99-procentową ocenę bezpieczeństwa w testach przygotowanych przez Miercom dla rozwiązań bezpieczeństwa mobilnego. To najlepszy wynik w testach Miercom MTD, obejmujących ochronę przed zagrożeniami, zapobieganie atakom sieciowym, podatnościom urządzeń oraz intuicyjności rozwiązania. Średni wynik innych producentów wyniósł niecałe 64%.
2019-09-23, 15:36

Zapewnienie pracownikom dostępu do ważnych informacji biznesowych za pośrednictwem urządzeń mobilnych zwiększa produktywność, ale także naraża przedsiębiorstwa i ich sieci na znaczne ryzyko. Wiele firm błędnie próbuje rozwiązać ten problem, stosując jedynie rozwiązania do zarządzania punktami końcowymi, ale wkrótce odkrywa, że takie podejście jest nieskuteczne w przypadku wyrafinowanych zagrożeń zero-day. SandBlast Mobile chroni zasoby biznesowe i wrażliwe dane przed cyberatakami dzięki szerokiemu wykrywaniu i ograniczaniu zagrożeń. Unikalna technologia ochrony sieci na urządzeniu obejmuje różne funkcje, takie jak ochrona przed phishingiem, bezpieczne przeglądanie, ochrona przed botami i funkcje dostępu warunkowego.

Check Point w teście konkurencyjnym po raz drugi Miercom Certified Secure Award. To najwyższa nagroda Miercom za osiągnięcia na tle konkurencji w testach praktycznych. Wyniki podkreślają wiodącą rolę SandBlast Mobile w zakresie bezpieczeństwa i użyteczności w porównaniu do innych mobilnych rozwiązań ochrony przed zagrożeniami.

„Check Point z przyjemnością przyjmuje po raz drugi nagrodę Miercom Certified Secure Award, potwierdzającą wiodący status SandBlast Mobile”, powiedział Itai Greenberg, wiceprezes ds. Zarządzania produktami i marketingiem produktów w Check Point Software Technologies. „SandBlast Mobile oferuje organizacjom unikalne możliwości zapobiegania zagrożeniom, łatwość użytkowania i pełną widoczność zagrożeń, jednocześnie zapewniając wydajność urządzenia.”

W tym roku Miercom przetestował branżowe rozwiązania MTD, wystawiając je na wielokrotne iteracje ataków, w szczególności przez nowoodkryte złośliwe oprogramowanie i nietypowe scenariusze.

„Na podstawie naszych obserwacji wnioskujemy, że typowe rozwiązania MTD dostępne na rynku są zazwyczaj jedynie przeciętne i mają wiele możliwości poprawy. SandBlast Mobile jest wyjątkiem - bez względu na to, jak zaawansowane i wymagające były scenariusze ataków przeprowadzane podczas testów, sprostał on swoim obietnicom i przewyższał inne rozwiązania” - powiedział Rob Smithers, dyrektor generalny Miercom.

Najważniejsze wyniki Check Point SandBlast Mobile to:

• Funkcje ochronne:

o Ochrona przed zagrożeniami - skuteczność 97,2%; 31,2% wyższa niż średnia w branży

o Detekcja behawioralna - skuteczność 98,3%; prawie 40% wyższa niż średnia w branży

o Bezpieczne przeglądanie - 100% skuteczności; 38,6% wyższa niż średnia w branży

o Prywatność - 100% skuteczności.

• Zapobieganie atakom sieciowym

o Detekcja i zapobieganie Man-in-the-Middle - 100% skuteczności; 25% wyższa niż średnia w branży

• Środki zaradcze

o Zgodność z zasadami, dostęp warunkowy i raportowanie - 100% skuteczności; 30% wyższa niż średnia w branży