Kursy ISACA dołączają do Akademii CISO Check Point Software
Firma Check Point Software Technologies została akredytowanym partnerem ISACA, globalnej organizacji edukacyjnej, zapewniającej specjalistom IT wiedzę, szkolenia oraz akredytacje w zakresie audytu i zarządzania bezpieczeństwem informacji w organizacjach.
2020-12-17, 09:08

Dzięki partnerstwu Check Point i ISACA dyrektorzy bezpieczeństwa informacji mogą zdobywać za pomocą platformy szkoleniowej firmy Check Point nowe, certyfikowane umiejętności cybernetyczne. Korzystając z przyznawanych kredytów lub płacąc bezpośrednio przez platformę szkoleniową, klienci firmy mogą od teraz uzyskać dostęp do specjalistycznych kursów dotyczących cyberbezpieczeństwa ISACA.

- Cieszymy się, że możemy wykorzystać wyjątkowe możliwości firmy Check Point, by wyposażyć obecną i przyszłą generację CISO i specjalistów ds. Bezpieczeństwa cybernetycznego w narzędzia potrzebne do poświadczenia ich wiedzy i umiejętności oraz rozwoju ich dalszej kariery w branży - powiedziała Katie Tarara, starszy dyrektor ds. sprzedaży kanałowej w ISACA

Partnerstwo z ISACA jest dowodem zaangażowania firmy Check Point w zapewnianie wiedzy i szkoleń z zakresu cyberbezpieczeństwa na wszystkich poziomach, od nowych absolwentów po specjalistów na poziomie C. W marcu tego roku firma Check Point ogłosiła, że setna instytucja akademicka przystąpiła do programu SecureAcademy, który oferuje studentom kompleksowy program nauczania w zakresie cyberbezpieczeństwa, obejmujący kursy dostępne na ponad 100 uniwersytetach w ponad 40 krajach.

Aby zarejestrować się w celu uzyskania dostępu do kursów ISACA dostępnych za pośrednictwem platformy Check Point, odwiedź: https://training-certifications.checkpoint.com/#/