Check Point prezentuje nową wersję SandBlast
Izraelska firma Check Point zaprezentowała Check Point Sandblast Agent, czyli najnowszą odsłonę rozwiązania SandBlast oferującego zaawansowane zabezpieczenia obwodowe oraz chroniącego przed atakami typu zero-day, które zapewnia bezpieczeństwo urządzeń końcowych oraz danych na nich przechowywanych niezależnie od tego, gdzie się znajdują.
2016-02-18, 10:52

Poza aktywną ochroną z wykorzystaniem piaskownic i ekstrakcji zagrożeń, SandBlast Agent posiada również możliwości analizy kryminalistycznej pozwalające na zautomatyzowanie oceny zdarzeń, dając organizacjom pewność, że w sposób skuteczny reagują na bieżące i przyszłe zagrożenia.

Aby obronić się przed tymi nowoczesnymi rodzajami ataków, firmy muszą przyjąć nowe podejście do zwiększenia bezpieczeństwa punktów końcowych. SandBlast Agent to jedyne rozwiązanie łączące w sobie ochronę urządzeń końcowych przed atakami typu zero-day z możliwościami zautomatyzowanej analizy kryminalistycznej i reagowania na zdarzenia. Najważniejsze funkcje nowej wersji SandBlasta to:

·  Zabezpieczenie punktów końcowych adekwatne do aktualnych potrzeb biznesowych.

·  Technologia nowej generacji, która identyfikuje i opanowuje infekcje.

·  Kompleksowa zautomatyzowana analiza zwracająca praktyczne wyniki.

Przed organizacjami stoją znaczące wyzwania w walce z hakerami, którzy agresywnie celują w systemy użytkowników końcowych, przypuszczając zróżnicowane, zaawansowane ataki, omijając produkty antywirusowe oparte na sygnaturach - stwierdził Nathan Shuchami, szef Działu Ochrony przed Zagrożeniami w firmie Check Point. - Dzięki SandBlast Agent możemy zapobiec atakom wykorzystującym najnowsze i najbardziej zaawansowane techniki programów złośliwych, niezależnie od tego, czy użytkownicy znajdują się wewnątrz czy poza granicami sieci.