Check Point Software Technologies liderem raportu G2.com Inc. w zakresie bezpieczeństwa zapór sieciowych, chmury, punktów końcowych i danych mobilnych
Raport G2 Grid® wyróżnił firmę Check Point Software Technologies jako lidera oprogramowania Firewall. Otrzymane tytuły mają podkreślać nieustanną koncentrację firmy na integracji chmury i bezpieczeństwa lokalnego, zwiększaniu wydajności i integracji w całym zakresie rozwiązań oraz scentralizowanym, ujednoliconym zarządzaniu bezpieczeństwem.
2021-10-13, 09:17

G2 ocenia produkty i sprzedawców na podstawie opinii zebranych od społeczności użytkowników (tzw. głos klienta) oraz danych ze źródeł internetowych i sieci społecznościowych, aby obliczyć w czasie rzeczywistym wyniki zadowolenia i obecności na rynku. W każdej kategorii klienci oceniali swoje zadowolenie z rozwiązania i przekazywali informacje zwrotne na temat swoich doświadczeń. Firma Check Point Software otrzymała tytuł lidera w sześciu kategoriach. Blisko 940 klientów konsekwentnie ocenia firmę Check Point Software jako lidera rynku oprogramowania Firewall, Cloud Data Security, Mobile Data Security, a także zaawansowanego zapobiegania zagrożeniom, zautomatyzowanym operacjom centrów danych oraz skalowalnego zarządzania bezpieczeństwem i zgodnością.

Dzięki ponad 3500 ekspertom ds. bezpieczeństwa, uznanej na całym świecie jednostce badawczej i wywiadowczej oraz najszerszemu ekosystemowi partnerów biznesowych i technologicznych, firma Check Point Software pomaga chronić organizacje przed atakami cybernetycznymi piątej generacji.

„Jesteśmy zaszczyceni, że zostaliśmy uznani przez G2 za Lidera dzięki naszym rozwiązaniom firewall i otrzymaliśmy prawdziwą weryfikację społeczności użytkowników. Dzięki platformie i bramom bezpieczeństwa cybernetycznego Check Point Quantum jesteśmy w stanie zapewnić naszym klientom bezkompromisowe bezpieczeństwo i wydajność dzięki zaawansowanej ochronie przed zagrożeniami” – powiedział Itai Greenberg, wiceprezes ds. zarządzania produktami w Check Point Software Technologies.

„Ochrona nowego hybrydowego środowiska pracy jest dla nas najwyższym priorytetem. Dzięki analizie zagrożeń w czasie rzeczywistym, widoczności i elastyczności w dystrybucji obciążeń między centrum danych a chmurą firma Check Point Software przekształciła hybrydowe centrum danych, zapewniając zdalnym pracownikom i przedsiębiorstwom niezrównane bezpieczeństwo”. – zapewnił Greenberg.

Klienci - od małych i średnich firm po globalne przedsiębiorstwa - konsekwentnie przyznają Check Point Next Generation Firewall pięć gwiazdek. Około 90% użytkowników stwierdziło, że poleciłoby Check Point Next Generation Firewall innym organizacjom.