Check Point Software Technologies po raz 22. liderem w rankingu zapór sieciowych Gartner® Magic Quadrant
Firma Check Point Software po raz kolejny została uznana za „lidera” w rankingu zapór sieciowych dla przedsiębiorstw Gartner Magic Quadrant, zdobywając najwyższe oceny w obszarze wdrożeń oraz kompletności wizji bezpieczeństwa cybernetycznego. Check Point Software jest jedynym dostawcą, który aż 22-krotnie sklasyfikowany został jako „lider” w badaniu firmy Gartner.
2021-11-09, 10:22

„Zagrożenia bezpieczeństwa stały się bardziej wyrafinowane, stawiając firmie Check Point Software wymóg ciągłego doskonalenia analizy zagrożeń, automatyzacji zarządzania zasadami i dostarczania innowacji w zakresie architektury bezpieczeństwa, takich jak Maestro Hyperscale. Wierzymy, że uznanie nas za lidera w rankingu Gartner Magic Quadrant raz 22 jest świadectwem naszej wizji opracowywania najlepszych w swojej klasie zabezpieczeń dla szybko zmieniających się środowisk” — powiedział Itai Greenberg, wiceprezes ds. zarządzania produktami. w punkcie kontrolnym. „Tegoroczne uznanie umacnia naszą pozycję lidera w dostarczaniu hybrydowej architektury bezpieczeństwa centrum danych, która umożliwia przedsiębiorstwom skalowanie zapobiegania zagrożeniom na żądanie - lokalnie i w chmurze - za pomocą ujednoliconego systemu zarządzania”.

Architektura Infinity firmy Check Point Software to pierwsza w branży skonsolidowana architektura bezpieczeństwa obejmująca sieci, chmurę, punkty końcowe, urządzenia mobilne i IoT, zapewniająca najwyższy poziom ochrony przed znanymi i nieznanymi zagrożeniami cybernetycznymi. Sercem funkcji zapobiegania zagrożeniom Check Point jest ThreatCloud, najpotężniejsza na świecie sieć analizy zagrożeń.

Zdaniem Check Point Software za sukcesem w rankingu stoi m.in.:

• Zaawansowana architektura bezpieczeństwa i innowacyjna „mapa drogowa”: obejmują one m.in. rozwiązanie bezpieczeństwa Maestro Hyperscale, które zapewnia szybkie, podobne do chmury skalowanie na żądanie lokalnych bram bezpieczeństwa organizacji, inteligentnie aranżuje istniejące zasoby, a także zapewnia autonomiczne zapobieganie zagrożeniom, które oferuje administratorom zasadę „ustaw i zapomnij” oraz ustawienia zabezpieczeń, które są stale optymalizowane w tle.
  • Kompletne portfolio zabezpieczeń dla rozwijających się środowisk IT: Check Point Software posiada jasną strategię bezpieczeństwa polegającą na zapobieganiu, obejmującą produkty, które uwzględniają potrzeby bezpieczeństwa lokalnego, hybrydowego i IaaS. Jego kompleksowa architektura bezpieczeństwa szybko zarządza całą infrastrukturą IT: Quantum dla sieci lokalnych, Check Point CloudGuard dla chmur publicznych (Azure, AWS, GCP itp.) oraz Harmony Connect, rozwiązanie Check Point Secure Access Service Edge (SASE), stworzone by zabezpieczyć zdalną siłę roboczą.
  • Niezrównana satysfakcja klientów: w tym roku zadowolenie klientów firmy Check Point Software zostało wyróżnione w recenzjach Gartner Peer Insights. Jest to odzwierciedlenie bezkompromisowego zaangażowania firmy Check Point w wysokiej jakości produkty, obsługę i wsparcie. Check Point zabezpiecza obecnie ponad 100 000 organizacji w ponad 80 krajach na całym świecie, w tym 90% firm z globalnej listy Fortune 500.

Wiele przedsiębiorstw na stałe przyjmuje hybrydowy model pracy, dlatego coraz częściej stosuje się rozwiązania zabezpieczające Secure Access Service Edge (SASE). Model Secure Access Service Edge (SASE) rozwiązuje ograniczenia tradycyjnych architektur sieciowych poprzez konwergencję sieci i zabezpieczeń w chmurze, umożliwiając przedsiębiorstwom nadanie priorytetu bezpieczeństwu i zapobieganiu zagrożeniom. Check Point Harmony Connect SASE oferuje jedyne ukierunkowane na prewencję rozwiązanie SASE ze 100% współczynnikiem wychwytywania zagrożeń ze strony złośliwego oprogramowania, umożliwiając przedsiębiorstwom zapobieganie i blokowanie nawet najbardziej zaawansowanych ataków, zanim zdążą one zakłócić działalność. Niektóre z kluczowych funkcji obejmują Firewall-as-a-service, Zero Trust Network Access (ZTNA) i dostarczaną w chmurze bezpieczną bramę internetową (SWG).

Przeczytaj więcej o Gartner® Magic Quadrant™ dla zapór sieciowych.

Robert Modliński