Nowa definicja bezpieczeństwa w chmurze: Check Point Software wyznacza nowy standard wiodącej pozycji w branży
W zeszłym roku odnotowano 48% wzrost ataków na rozwiązania w chmurze, a jej zabezpieczanie nigdy wcześniej nie było tak pilne i trudne. Jednak, jak zauważa TJ Gonen, wiceprezes ds. bezpieczeństwa w chmurze w firmie Check Point Software Technologies „świat działa w chmurze, o czym wiedzą cyberprzestępcy, wywierając dodatkową presję na zespoły IT, które muszą zapobiegać atakom bez dodatkowych zasobów.
2023-07-13, 14:35

Organizacje na całym świecie używają Check Point CloudGuard do szybkiego zabezpieczania swoich wdrożeń w chmurze za pomocą zautomatyzowanych zabezpieczeń. „Po dokonaniu oceny wielu opcji bezpieczeństwa w chmurze, szukając platformy, która nie tylko rozwiąże nasze obecne priorytety bezpieczeństwa, ale może również rozszerzyć przyszłe wymagania bezpieczeństwa w chmurze, wybraliśmy CloudGuard firmy Check Point” — powiedział Vinay Puri, wiceprezes ds. bezpieczeństwa cybernetycznego w Thomson Reuters. „Od czasu wdrożenia CloudGuard udało nam się uzyskać głęboki wgląd w nasze wielochmurowe środowisko, zrozumieć i nadać priorytet najważniejszym zagrożeniom oraz szybciej podjąć działania i zaradzić im”.

Check Point CloudGuard CNAPP prezentuje swoją wszechstronność, co potwierdzają następujące raporty analityków branżowych:

• Check Point CloudGuard CNAPP zapewnia natywną ochronę aplikacji w chmurze. Uznany za lidera w raporcie Frost & Sullivan Global Cloud Native Application Protection Platform (CNAPP) 2022 , Check Point CloudGuard CNAPP w pełni integruje zabezpieczenia DevOps. Według Anh Tien Vu, Industry Principal w Frost & Sullivan, „Check Point nadal wykorzystuje swoje bogate portfolio cyberbezpieczeństwa i przez ostatnie 2 lata przyjął podejście skoncentrowane na chmurze, aby opracować bogate w funkcje rozwiązanie CNAPP, które zawiera funkcje potrzebne aby klienci mogli ograniczyć ryzyko i chronić swoje zasoby, aplikacje, sieć i obciążenia w chmurze za pomocą jednej ujednoliconej platformy”.
  • Bezpieczeństwo aplikacji internetowych i interfejsów API dzięki Check Point CloudGuard AppSec wykorzystuje uczenie maszynowe i kontekstową sztuczną inteligencję (AI) w celu zapewnienia zautomatyzowanej ochrony aplikacji internetowych i interfejsów API. Nazwany liderem w raporcie radarowym GigaOm 2023 dotyczącym bezpieczeństwa aplikacji i interfejsów API , CloudGuard eliminuje fałszywe alarmy, obniża TCO i automatycznie wdraża w dowolnym środowisku. Według Dona MacVittiego, analityka badawczego w GigaOm, „Check Point w pełni wkroczył w świat nowoczesnego monitorowania bezpieczeństwa, dzięki czemu użytkownicy mają dostęp do zestawów narzędzi zarówno na dziś, jak i na jutro”.
  • Cloud Security Posture Management (CSPM) automatyzuje nadzór nad zasobami i usługami w wielu chmurach. Uznany za Lidera w rankingu GigaOm Radar dla CSPM , Check Point CloudGuard wizualizuje i ocenia poziom bezpieczeństwa, wykrywa błędne konfiguracje, automatyzuje i aktywnie egzekwuje złote zasady oraz chroni przed atakami i zagrożeniami wewnętrznymi. Według GigaOm, „CloudGuard ma potężne funkcje automatyzacji oraz kontekstowe wykrywanie i ocenianie ryzyka. Wreszcie, możliwości skanowania obciążenia i kodów są solidne w porównaniu z innymi rozwiązaniami”.

Firma Check Point Software Technologies zajęła również najwyższe miejsce w kategorii Public Cloud Use Case w raporcie Gartner® Critical Capabilities for Network Firewall z maja 2023 r. Wierzymy, że to wyróżnienie, wraz z innymi ocenami branżowymi, weryfikuje możliwości bezpieczeństwa oferowane przez CloudGuard, czyniąc go wiodącym rozwiązaniem chmurowym do automatycznej ochrony bezpieczeństwa.

Podsumowując, CloudGuard zapewnia kompleksowe rozwiązanie do zapobiegania, korygowania i zarządzania cyberatakami w chmurze. Organizacje na całym świecie używają CloudGuard do zabezpieczania swoich wdrożeń w chmurze za pomocą zautomatyzowanych zabezpieczeń:

„Jedną z najlepszych rzeczy w Check Point CloudGuard jest to, że mogę zarządzać zasobami w wielu chmurach, przepływach i ustawieniach na jednej platformie zarządzania. Ma to kluczowe znaczenie dla zabezpieczenia całego przepływu pracy programistycznej” — powiedział Roger Lau, dyrektor techniczny ViuTV Digital.