Inchcape zawalczy o miano najlepszego salonu BMW w Europie!
Warszawski oddział BMW Inchcape Motor, został zwycięzcą w polskiej edycji konkursu Excellence in Sales 2016 w trzech kategoriach. To kolejny sukces prestiżowego salonu, należącego do międzynarodowej sieci Inchcape. Następny etap to konkurencja na poziomie europejskim.
2017-03-14, 14:50

BMW cyklicznie przyznaje swoim najlepszym dealerom nagrody za najwyższe wyniki sprzedażowe, jakość obsługi oraz relacje z klientami. W ostatniej edycji „Excellence in Sales 2016” Inchcape Motor Warszawa, będący partnerem BMW i MINI na polskim rynku od 2004 roku, uhonorowany został w trzech kategoriach:

•  Best dealer in BMW i / iPerformance – dla najlepszego dealera samochodów z serii "i", czyli elektrycznych i3 oraz hybrydowych i8.

•  Best dealer in Conquest and Loyalty – dla najlepszego dealera w zakresie utrzymywania relacji z klientami.

Best dealer in Customer Care – dla najlepszego dealera pod względem obsługi i satysfakcji klientów.

Dzięki zwycięstwu w danych kategoriach „Excellence in Sales” BMW Inchcape Warszawa, stanie do rywalizacji z innymi europejskimi salonami o tytuł najlepszego dealera na poziomie Regionów.

Wysokie oceny BMW Inchcape są wynikiem długoterminowej strategii brytyjskiego koncernu, który działa na 29 rynkach, reprezentując 25 marek motoryzacyjnych na świecie. W ślad za innymi rynkami, w Polsce wprowadzony został system jakości obsługi klienta składający się m.in. z programu jazd próbnych „Wybierz Własną Drogę’’, bezpłatna weryfikacja stanu bezpieczeństwa samochodu przy każdej wizycie serwisowej klienta czy usługa ,,Door to Door”, polegającej na odbiorze, naprawie i dostarczeniu samochodu pod wskazany przez klienta adres.

- Inchcape w każdym aspekcie działania – zarówno w osiąganych wynikach jak i zakresie procesów i standardów – należy do niekwestionowanych liderów w sieci dealerskiej BMW i MINI w Polsce. Cieszymy się, że zarówno klienci jak i BMW dostrzegają oraz doceniają nasze starania, czego dowodem są liczne nagrody zdobywane przez salony Inchcape  – mówi Marcin Słomkowski, prezes Inchcape Motor Polska.

Inchcape Motor to prestiżowa sieć dealerska działająca w 29 krajach i zatrudniająca ponad 15000 pracowników. W skali globalnej firma prowadzi 300 salonów. Od swojego debiutu na polskim rynku, blisko 13 lat temu, marka Inchcape wielokrotnie była honorowana tytułami branżowymi. Inchcape Polska to 7-krotny dealer roku BMW, 3-krotny dealer roku MINI oraz najlepszy dealer BMW Motorrad roku 2016. Ponad to, wrocławski salon BMW Inchcape Motor znalazł się w 2015 roku na czele listy najlepszych salonów samochodowych w Polsce, wg badania przeprowadzonego przez firmę International Service Check (ISC).

Robert Modliński