Kompleksowe bezpieczeństwo firmy od Check Pointa
Izraelscy specjaliści od bezpieczeństwa - firma Check Point Software Technologies zaprezentowała Check Point Infinity, rewolucyjną architekturę cyberbezpieczeństwa, zaprojektowaną w celu zaspokojenia wszelkich potrzeb bezpieczeństwa organizacji. Check Point Infinity jest pierwszym zintegrowanym systemem bezpieczeństwa sieci, chmury i urządzeń mobilnych, zapewniającym niezrównane zapobieganie zagrożeniom rosnącej liczby cyberataków.
2017-04-25, 15:18

- Check Point Infinity to kulminacja naszej wizji budowania architektury bezpieczeństwa, która łączy w sobie najbardziej zaawansowane zabezpieczenia, doskonały wywiad i najlepsze zarządzanie, jakie możemy zaoferować w sieciach, chmurze oraz mobile'u - mówi Gabi Reish, manager ds. Produktów VP w firmie Check Point. - Nasza architektura bezpieczeństwa ma na celu przygotowanie organizacji do trudnych zmian zachodzących w technologiach informacyjnych. Zasada jest prosta - jednolita architektura bezpieczeństwa firmy, w każdym z bardziej wydajnymi i efektywnymi działaniami informatycznymi.

Check Point Infinity realizuje tę wizję przez unikalne połączenie trzech kluczowych elementów:

-Jedna platforma bezpieczeństwa: wykorzystanie wspólnych platform, dzielenie się informacjami o zagrożeniach oraz otwarta infrastruktura, zapewniająca niezrównane bezpieczeństwo we wszystkich sieciach, chmurze i urządzeniach mobilnych.

- Prewencyjne zapobieganie zagrożeniom: skupienie się na blokowaniu najbardziej wyszukanych, znanych i nieznanych ataków, jeszcze nim do nich dojdzie.

- Skonsolidowany system: jedno zarządzanie, modułowe zarządzanie polityką bezpieczeństwa i zintegrowany podgląd zagrożeń w celu zapewnienia wydajnego, zcentralizowanego systemu bezpieczeństwa.

- Check Point Infinity otworzy drzwi do znacznej poprawy bezpieczeństwa naszych klientów, uwzględniając przyszły rozwój technologiczny, dzięki zapewnieniu jednolitej architektury z wiodącą ochroną przed zagrożeniami dla wszystkich platform - sieci, chmury i urządzeń mobilnych - podsumowuje Gabi Reish.