Sportowy świat BMW M Performance zawita do Wrocławia
Już 9 czerwca 2018 roku w salonie BMW Inchcape Motor Wrocław odbędzie się dzień M Performance. To wydarzenie, podczas którego miłośnicy bawarskiej marki zapoznają się z najnowszymi modelami samochodów w wersji M Performance oraz szeroką gamą akcesoriów sygnowanych literą M, które pozwalają na zaawansowany tuning oraz nadanie bezkompromisowego charakteru wszystkim modelom BMW. Wydarzenie poprowadzą Adam Klimek, znany mechanik i ekspert motoryzacyjny TVN Turbo, oraz aktor i miłośnik motosportu - Rafał Cieszyński.
2018-06-07, 14:06

Jak zapewniają organizatorzy imprezy, klienci odwiedzający salon Inchcape Motor Wrocław będą mogli poczuć prawdziwą moc M Power i M Performance! Poza ekspozycją najnowszych modeli BMW, doposażonych w szeroką gamę akcesoriów BMW M Performance, na klientów czekać będą konkursy z nagrodami i inne atrakcje.

- Każdy miłośnik marki i posiadacz podstawowego modelu BMW może za pomocą akcesoriów M Performance zmienić wygląd oraz charakterystykę jezdną swojego pojazdu na bardziej sportową – Radosław Ładecki, koordynator Działu Części i Akcesoriów w Inchcape Motor Wrocław.

Wrocławski salon Inchcape nabierze charakteru paddocku znanego ze świata wyścigów samochodowych DTM. Odwiedzający będą mieli okazję poznać pełną paletę akcesoriów BMW M Performance, przenoszących doświadczenia marki z torów wyścigowych bezpośrednio na drogę. Klienci z pewnością zwrócą uwagę na elementy z chromu, tytanu czy karbonu, wchodzące w skład serii akcesoriów pozwalających wyposażyć samochód w zakresie aerodynamiki, napędu, kokpitu i układu jezdnego, nadając mu wyjątkowo sportowy charakter.

Ponadto podczas imprezy do dyspozycji zainteresowanych BMW odda m.in. flotę siedmiu usportowionych samochodów, oferując 45-minutowe jazdy testowe pojazdami o udoskonalonej aerodynamice i trakcji. Wśród nich znajdą się m.in. wyścigowe BMW M550d Touring czy BMW M4 Coupe. Jako, że wydarzenie ma charakter rodzinny, Inchcape przygotował również strefę dla najmłodszych, która zaoferuje liczne gry i zabawy.

- Podczas dni M Performance chcemy przybliżyć wszystkim fanom sportowych pojazdów kilkudziesięcioletnie doświadczenie BMW w sportach motorowych. To świetna okazja by przedstawić wyjątkowe, usportowione modele BMW, stuningowane przez naszych mechaników najwyższej klasy akcesoriami M Performance – twierdzi Michał Podkowa, dyrektor oddziału Inchcape Motor Wrocław.

Spotkanie z BMW M Performance w salonie Inchcape Motor przy ul. Karkonoskiej 61, odbędzie się już 9 czerwca, w godzinach 12:00 – 16:00! Więcej informacji na stronie: https://wroclaw.bmw-inchcape.pl/mperformance