Galerii Kupiecka w Otwocku zapełnia się najemcami. Wśród nich Vistula, CCC, Media Expert oraz Martes Sport.
Galeria Kupiecka, będąca największą prywatną inwestycją w Otwocku zapełnia się najemcami. Prace inwestora postępują zgodnie z planem a termin otwarcia to listopad 2019 roku. Na powierzchni handlowej ponad 10 tys. mkw. pojawią się m.in. sklepy Media Expert, CCC, Top Market czy Martes Sport, Vistula oraz centrum zabaw dla dzieci.
2019-01-16, 10:39

Inwestycja, będąca największym centrum handlowym, spełniającym standardy jedynego budynku handlowego klasy A w Otwocku, otwiera się na kolejnych najemców. W trzecim kwartale 2018 roku inwestor potwierdził podpisanie umowy najmu z siecią Top Market (z flagowym sklepem o powierzchni 1200 mkw.), Media Expert (700 mkw.) oraz Rossmanem.

W tym roku do grona najemców dołączyły kolejne znane marki. Sukcesem zakończyły się negocjacje z CCC, największym i najpopularniejszym dystrybutorem obuwia w Polsce, z ponad 20-procentowym udziałem w rynku. Inwestor Galerii Kupieckiej – spółka WOT Invest – potwierdził również podpisanie umów z Martes Sport, siecią sklepów sportowych oraz Vistula Group, która uruchomi w Galerii sklepy Vistula i Wólczanka, oferujące elegancką modę męską oraz koszule.

Jak twierdzi inwestor, chętnych na komercjalizację powierzchni w nowej galerii nie brakuje. Dziś już wiadomo, że poza wymienionymi wcześniej markami, swoje miejsce w galerii znajdzie również biuro podróży, kantor, bawialnia dla dzieci oraz mniejsze butiki odzieżowe.

Elewacja Galerii Kupieckiej inspirowana jest stylem „świdermajer”, charakterystycznym dla domów letniskowych z przełomu XIX i XX wieku ulokowanych po wschodniej stronie Wisły. Wewnątrz obiektu znajdzie się przestrzeń o powierzchni 450 m2 wykorzystywana do organizacji eventów, schody ruchome oraz windy.

Inwestor Galerii, spółka WOT Invest, planuje otwarcie obiektu pod koniec listopada 2019 roku. Za komercjalizację projektu odpowiadają Origo Group i Patco Property. Generalnym wykonawcą obiektu jest Budimex SA.