Miloan liderem rankingu pożyczek do 1000 zł – Enerad.pl
Miloan Polska został liderem rankingu pożyczek Online do 1.000 zł - wynika z najnowszego rankingu internetowej porównywarki usług finansowych – Enerad.pl. Na kolejnych pozycjach ulokowało się Filarum.pl oraz Kuki.pl.
2019-02-13, 11:16

Redakcja portalu Enerad.pl sprawdziła bieżące oferty najważniejszych firm pożyczkowych dla kwoty 1000zł oraz czasu spłaty wynoszącym 30 dni. Najwyższą notę – opartą w dużej mierze o opinie klientów - otrzymała firma Miloan Polska, oferując pierwszą, darmową pożyczkę do 2500 zł (30-dniowy okres spłaty).

W podsumowaniu styczniowego rankingu Enerad pisze: Tak jak w każdym miesiącu, tak i w styczniu walka o pierwsze miejsce była niezwykle zaciekła! Jednak tym razem, najlepsza okazała się oferta chwilówki online do 1.000 zł firmy pożyczkowej Miloan. Proponuje ona swoim klientom chwilówki online 24h, a także bardzo szybki przelew pieniędzy na konto bankowe.

- Wypełnienie naszego formularza on-line zajmuje zaledwie kilka minut. Wymagany jest jedynie dowód osobisty oraz podanie numeru konta bankowego, a także adresu mailowego. W Miloan nie wymagamy dodatkowych dokumentów ani zaświadczeń o zarobkach – mówi Beata Szwankowska, prezes Miloan Polska.

Jak zwraca uwagę redakcja portalu, pożyczki krótkoterminowe są chętnie zaciągane szczególnie teraz, kiedy wiele osób, próbuje załatać dziury w swoim domowym budżecie, spowodowane wydatkami na Boże Narodzenie i hucznie obchodzony Nowy Rok.

Dla kogo chwilówka?

Jak wynika z raportów BIK, klientami firm pożyczkowych są głównie osoby młode, potrzebujące najczęściej natychmiastowego zastrzyku gotówki, jednocześnie nieposiadające odpowiednich zdolności kredytowych, do zaciągnięcia pożyczki w banku.

Koszty chwilówek są dokładnie określone przez prawo – maksymalne oprocentowanie wynosi dwukrotność stopy referencyjne NBP powiększonej o 3,5 pkt proc (w sumie 7,5 proc.), zaś tzw. pozaodsetkowe koszty mogą stanowić maksymalnie 100 proc. wartości pożyczki.

SELF