Samochód używany? Tylko w ofercie premium
Polacy chętnie sięgają po używane pojazdy. Co roku odnotowuje się około 2 mln ogłoszeń sprzedaży samochodów używanych, z których aż milion zostało sprowadzonych z zagranicy. Tymczasem badanie przeprowadzone przez SmartDriver.pl wykazało, że w aż 66% przypadków deklarowany w ogłoszeniu stan auta nie zgadza się ze stanem faktycznym! Odpowiedzią może być zaufany partner, który sprawdzi uprzednio stan techniczny pojazdu.
2019-12-05, 10:51

Proces sprawdzania pojazdu przed zakupem jest często czasochłonny – wymaga weryfikacji dokumentów takich jak karta pojazdu czy książka serwisowa, oględzin samochodu, jazdy próbnej. W końcu diagnostyka stanu technicznego przy wsparciu specjalisty oraz profesjonalnego sprzętu, weryfikującego stan nadwozia, powłoki lakierniczej.

Premium Selection - auto używane jak z salonu

Jak wskazują przedstawiciele Inchcape, zakup samochodu używanego może przebiegać w zasadzie w identyczny sposób jak zupełnie nowego. Wybór certyfikowanego pojazdu od zaufanego przedstawiciela ograniczy nam stres oraz zapewni radość z dokonanego zakupu.

Przykładem jest certyfikat Premium Selection, wydawany przez autoryzowane serwisy BMW – jednej z najchętniej kupowanych przez Polaków marek premium na rynku wtórnym. Certyfikat otrzymują jedynie te samochody, których stan techniczny został zweryfikowany i zatwierdzony przez drobiazgowy przegląd.

- Samochody używane, z certyfikatem Premium Selection, sprzedawane w naszych salonach poddawane są drobiazgowej kontroli. Każdy pojazd musi pomyślnie przejść rygorystyczny przegląd wizerunkowy oraz techniczny, zarówno wewnętrzny jak i zewnętrzny, by upewnić się, że w pełni spełnia zakładane normy – wylicza Michał Podkowa z Inchcape, największego w Polsce dealera BMW.

Badanie nazywane jest przeglądem 360 stopniowym, podczas którego sprawdzane są m.in. dane z komputera pojazdu, dokonywane techniczne i mechaniczne inspekcje, przeglądy kół i opon czy jakości wnętrza. Na koniec technicy BMW dokonują jazdy testowej by zapewnić nam pojazd zapewniający stuprocentową przyjemność z jazdy.

Co ważne, poza pewnością dotyczącą stanu technicznego i wizualnego pojazdu, klient otrzymuje 2-letnią ochronę gwarancyjną na wszystkie elementy mechaniczne i elektroniczne. Dealer zapewni również brak konieczności serwisowania przez 10 tys. km, czyli około półroczny okres użytkowania. Samochody z certyfikatem Premium Selection mogą być objęte również atrakcyjną ofertą finansowania lub leasingiem, dzięki czemu zakup nie obciąży za bardzo naszego budżetu.