PGS o nowej Tarczy Antykryzysowe
Przygotowana tuż przed Świętami rządowa Tarcza Antykryzysowa spełnia większość oczekiwań przedsiębiorców – ocenia propozycję rządową Polska Grupa Supermarketów. Te Święta staną się próbą dla wielu firm, rodzin i pracowników – musimy zjednoczyć siły.
2020-04-15, 13:54

Nowa wersja programu wsparcia dla gospodarki w końcu uwzględnia część oczekiwań przedsiębiorców i powinna ułatwić setkom tysięcy firm przetrwanie kryzysu spowodowanego pandemią COVID-19. – mówi Michał Sadecki, prezes Polskiej Grupy Supermarketów.

Zwolnienie ze składek ZUS, dofinansowanie do wynagrodzeń, pożyczki czy odroczenia podatków to jedynie część z liczącego około 100 miliardów złotych (ok. 4,5% PKB) wsparcia dla polskich przedsiębiorców.

Święta w cieniu koronawirusa

Rozwiązanie antykryzysowe z pewnością poprawi nastój i wzmocni nadzieję przy świątecznych stołach milionów Polaków. Jednocześnie Święta Wielkanocne dla większości Polaków będą mniej rodzinne niż zwykle z powodu restrykcyjnej kwarantanny towarzyszącej epidemii koronawirusa.

- Chciałbym podziękować wszystkim pracownikom i partnerom naszej Grupy za ciężką pracę oraz dzielne znoszenie niedogodności ostatnich tygodni, a także wsparcie jakie PGS uzyskała z ich strony. Wszystkim naszym klientom, pracownikom, dostawcom oraz ich rodzinom życzymy spokojnych Świąt Wielkiej Nocy oraz przede wszystkim dużo zdrowia, które w ostatnim czasie możemy docenić bardziej niż kiedykolwiek – dodaje Michał Sadecki.